Historiek

Gunnebo toen

Het bedrijf is genoemd naar het dorpje Gunnebo in het zuidoosten van Zweden. Hier opende Hans Hultman in 1764 een smidse en begon hij hamers te produceren. Het kleine bedrijf groeide continu en tegen 1800 waren er al verschillende fabrieken.​

Gunnebo nu

Het oude metaalverwerkende bedrijf werd in 1995 overgenomen door de participatiemaatschappij HIDEF. HIDEF nam de naam Gunnebo over en besloot het bedrijf volledig toe te spitsen op beveiliging.

1995-2004

Gunnebo kon verder groeien door de overname van een aantal beveiligingsleveranciers over de hele wereld.

Enkele voorbeelden zijn Fichet-Bauche, een bedrijf dat op de Franse beurs genoteerd is en sinds 1825 actief is in safes, alsook Chubbsafes, een wereldwijd bekend merk van safes dat in 1818 in Groot-Brittannië werd opgericht.

Vandaag werkt Gunnebo wereldwijd en lokaal samen met deze en andere belangrijke merken.

2005

Gunnebo Industries splitst zich af van de rest van de organisatie.

2006-2008

Gunnebo AB begint met de integratie van de overnames van de voorbije 12 jaar in de Gunnebo Security Group.

2010

Gunnebo China wordt opgericht en er worden kantoren geopend in Shanghai.

De Gunnebo Security Group verwerft de afdeling Security Products van API Security Holdings, een marktleider in Australië en leverancier van safes en geldbeheeroplossingen voor banken, winkels en commerciële toepassingen.

2011

De Gunnebo Security Group verhoogt zijn aandeel in een Braziliaanse joint venture, Gateway Security SA, om een uitbreidingsplatform in Zuid-Amerika te creëren.

De Gunnebo Security Group opent zijn eerste fabriek in China. De Kunshan-fabriek levert beveiligingsoplossingen voor metrosystemen.

2012

Gunnebo Malaysia opent zijn deuren als 32e lokale verkoopfirma in de Gunnebo Security Group.

De Gunnebo Security Group neemt Hamilton Safe over, de tweede grootste leverancier van safes voor banken en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten.

2013

De Gunnebo Security Group verwerft alle aandelen van de toonaangevende Koreaanse verdeler van draaihekken, ATG Entrance Corporation, en richt zijn eigen verkoopfirma op in Zuid-Korea.

De Groep breidt ook uit met nieuwe vertegenwoordigingskantoren in Thailand en Myanmar.​

 

Lees meer

Over Ons

​Gunnebo België - Luxemburg​​​​​

Carrière

Sociaal Media

Onze Merken

Verantwoordelijkheid​​